Geld verdienen met uw site op basis van affiliate marketing

Geplaatst op 08-03-2022

Zou u graag wat extra inkomsten willen hebben, dan is dat prima te realiseren via uw eigen website. Zo kunt u eigen producten verkopen op uw website, maar wanneer u geen eigen producten heeft kunt u ook geld verdienen op basis van affiliate marketing met uw site. Met een goed PHP script is het opzetten van een affiliate website niet heel moeilijk.

Als affiliate publisher bent u een tussenpersoon bij de online promotie en verkoop van goederen. U hoeft de producten zelf niet naar de klant te sturen en dat betekent dat het ook niet noodzakelijk is om een voorraad thuis of op kantoor te hebben. De klant koopt het product op de website van de aanbieder (merchant) en u stuurt de klant daarbij vanuit uw eigen affiliate site door naar de website van de merchant. Dit gebeurt via een link of knop op uw affiliate site die een code bevat zodat de merchant kan zien dat een klant van uw website afkomstig is.

Zowel u als affiliate publisher als de merchant zijn doorgaans aangesloten bij een platform, waarbinnen de tools voor het meten van de sales en het bijhouden van de verdiensten worden aangeboden. Een voorbeeld van een dergelijk platform is Daisycon. U kunt zich daar aanmelden als publisher. Het promotiemateriaal van Daisycon is eenvoudig te integreren binnen uw affiliate webwinkel.

U kunt geld blijven verdienen met uw affiliate shop zonder dat het onderhoud van de webwinkel u veel tijd kost. Een affiliate webshop is goed vanuit huis op te zetten. Op de website van Vrolijk Internet Services kunt u een script aanschaffen waarmee u eenvoudig een affiliate webshop kunt starten, waarbinnen u het materiaal van Daisycon kunt integreren. Wat u moet doen om het script op uw webhosting pakket te installeren, staat beschreven in de handleiding die u ook op de website van Vrolijk Internet Services zult vinden.